Ανοιχτό διαδικτυακό σεμινάριο για μαθητές Α' και Β' Λυκείου και τους γονείς τους

Date

Τι αλλάζει στο εκπαιδευτικό σύστημα; Ποια επαγγέλματα θα αναδυθούν από την πανδημία; Ποιον επαγγελματικό δρόμο να ακολουθήσω; Τι είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.); Τι σημαίνει διπλό μηχανογραφικό; 

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, ο αυτοματισμός, αλλά και η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας θα οδηγήσουν επαγγέλματα στην αφάνεια, ενώ άλλα νέα  θα αναδυθούν. Ταυτόχρονα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο εργασιακός χάρτης που θα αναδυθεί δε θα έχει καμία σχέση με αυτόν που ξέρουμε. Εργαζόμενοι που θα δουλεύουν από απόσταση για εταιρείες άλλων χωρών, συμβόλαια προκαθορισμένου χρόνου, συνεχής ανάγκη για εξέλιξη και κατάρτιση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της εποχής που έρχεται. Σε αυτό το τοπίο ο νέος οφείλει να αναπτύξει δεξιότητες, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις χωρίς όμως να χάσει τον εαυτό του και τον στόχο του.

Το Φροντιστήριο ΟιδαΝικώ διοργανώνει ανοιχτό διαδικτυακό σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με εισηγητή τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας Πάνο Σταυρόπουλο, για να σας παρουσιάσουμε το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τον ακαδημαικό χάρτη, να συζητήσουμε και να δώσουμε απαντήσεις για τα ερωτήματα που γεννούν οι αλλαγές στην εκπαίδευση και οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 18.00 και θα είναι ανοιχτό, θα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Α' και Β' Λυκείου και τους γονείς τους που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή στην ειδική φόρμα. 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Α- / Α+

Προσθήκη Υπογράμμισης
στους συνδέσμους

Αύξηση Αντίθεσης

Accessibility icon, Εικονίδιο προσβασιμότητας